KUHAMAA - Pirkanmaalaisia lähikalaruokia - Toutainsnack Kulovedeltä
 

 Toutainsnack Kulovedeltä

 
Kuva: Petri Kivinen
 
3 annosta
   
100 g toutainfilettä
¾ tl hienoa merisuolaa
ripaus sokeria
3 kpl hapankorppuviipaletta
100 g maustamatonta tai yrttituorejuustoa
Leikkaa ruodottomasta toutainfileestä ohuita siivuja. Ripottele päälle suolaa ja sokeria. Annetaan graavaantua noin 2 tuntia. Voitele hapankorppu tuorejuustolla. Levitä hapankorpulle ohuita kalasiivuja. Käännä toinen hapankorppu päälle. Voitele tuorejuustolla ja levitä ohuet kalasiivut hapankorpulle, käännä viimeinen hapankorppu päälle. Kiedo leipä tuorekelmuun. Laita jääkaappiin painon alle noin 3 tunniksi. Leikkaa leipä kolmeen palaan.

Vinkki: hapanleipäviipaleille voi sivellä hiukan kalalientä, jos tuntuu, että hapankorput jäävät kovahkoiksi.
   
Tarjoa pikkusuolaisena.  
   
Ohje on voittanut Pirkanmaan paras toutainruoka –kilpailun v. 2003.
Kilpailun järjestivät Aamulehti, Pirkanmaan kalatalouskeskus, Hämeen T&E keskus sekä Pirkanmaan liitto.
 
 
Alkuruoat: Kuha Hauki Ahven Siika Muikku Made Lahna Särki Toutain Täplärapu
Pääruoat: Kuha Hauki Ahven Siika Muikku Made Lahna Särki Toutain Täplärapu