KUHAMAA - Rapuriimityskilpailu 2013 - Säännöt

 

Pirkanmaa

 
Rapuriimityskilpailu
 

Rapuriimityskilpailu 2013

   
 

Säännöt

 
1 §

Pirkanmaan kalatalouskeskus ry. ja Kalatalouden Keskusliitto ry. (myöhemmin järjestäjä) järjestävät avoimen rapulaulujen sanoituskilpailun suomalaisen rapujuhlakulttuurin elvyttämiseksi ja monipuolistamiseksi.

2 §

Uusien rapulaulusanoitusten tulee olla hauskoja ja iloisia ja niihin toivotaan osuvia sanaleikkejä, nokkelaa juonenkulkua, riimittelyä ja muuta mukaansa tempaavaa sisältöä. Sanoitusten ei toivota liittyvän runsaaseen alkoholin käyttöön.

3 §

Kilpailu on avoin kaikille sanoituksesta ja rapukulttuurin edistämisestä kiinnostuneille. Sanoittaja voi osallistua kilpailuun useammallakin sanoituksella. Kilpailun tuomarit eivät voi osallistua varsinaiseen kilpailuun.

4 §

Sanoitusten pitää olla ennen julkaisemattomia eikä niitä saa julkistaa eikä julkisesti esittää muiden kuin järjestäjien toimesta ennen 22.4.2013.

5 §

Sanoitusten yhteydessä tulee mainita sävelmä, jolle sanoitus on tehty. Sävelmien toivotaan olevan ensisijaisesti kansansävelmiä tai vastaavia, joiden tekijänoikeussuoja on päättynyt (70 vuotta säveltäjän kuolemasta). Sävelmä voi myös olla uudempi, joko sanoittajan itsensä tekemä tai säveltäjän/kustantajan luvalla ja oikeuksilla maksuttomasti tätä kilpailua ja myöhempää tiedotusta varten luovuttama.

6 §

Kilpailussa on yksi pääsarja, johon kaikki lähetetyt sanoitukset osallistuvat ja joiden keskuudesta pääpalkinnon voittaja valitaan. Pääpalkintona on yhden yön majoituspaketti 2 hengelle rapuillallisen kera Koivulahden Rapukartanossa Mänttä-Vilppulassa. Lisäksi kilpailussa valitaan nokkelin rapuriimitys ja hauskin lasten / koko perheen rapulaulu.

Järjestäjät varaavat mahdollisuuden jakaa halutessaan voittajille myös ylimääräisiä palkintoja.

7 §

Järjestäjä nimeää tuomariston, joka valitsee kilpailun voittajat. Voittajasanoitukset julkistetaan Tampereen Kalamarkkinoilla 19.−21.4.2013 ja parhaiden sanoitusten tekijät palkitaan. Palkinnot julkaistaan kilpailun internet-sivuilla.

8 §

Kilpailuun osallistuvat sanoitukset lähetetään joko sähköpostilla osoitteeseen ismo.kolari@ahven.net tai kirjeitse osoitteeseen Pirkanmaan kalatalouskeskus, Ismo Kolari, Viinikankatu 53, 33820 Tampere. Lähetys otsikolla ”Rapuriimityskilpailu 2013” ja mukaan liitettynä tekijän nimi ja yhteystiedot. Lähetysten on oltava perillä viimeistään 28.2.2013.

9 §

Osallistumalla kilpailuun sanoituksen tekijä luovuttaa kilpailun järjestäjälle oikeudet esittää ja julkaista sanoitusta. Parhaita rapulaulusanoituksia kootaan järjestäjien nettisivuille ja niitä voidaan lisäksi julkaista myös muuten sekä toimittaa julkisten tiedotusvälineiden ja muiden yhteistyökumppaneiden kautta julkisuuteen.

10 §

Kilpailun järjestävät voivat muuttaa näitä sääntöjä perustellusta syystä.