KUHAMAA - Pirkanmaalaisia lähikalaruokia - Puolukkasiikaa Koljonselältä
 

 Puolukkasiikaa Koljonselältä

 
Kuva: Petri Kivinen
 
10 annosta, 50 g annos  
   
500 g siikafilettä
150 g (1 ½ dl) puolukkasurvosta
1 ½ rkl karkeaa suolaa
½ rkl sokeria
Sivele siikafileen päälle puolukkasurvos, sen päälle suola-sokeriseos. Laita fileet vastakkain. Kääri tuorekelmuun tai folioon. Anna graavaantua painon alla jääkaapissa seuraavaan päivään. Valmista puolukkagraavattu siika suomullisesta fileestä.
   
Leikkaa tarjolle ohuina siivuina. Tarjoa alkupalapöydässä.
 
 
Alkuruoat: Kuha Hauki Ahven Siika Muikku Made Lahna Särki Toutain Täplärapu
Pääruoat: Kuha Hauki Ahven Siika Muikku Made Lahna Särki Toutain Täplärapu