KUHAMAA - Pirkanmaalaisia lähikalaruokia - Jäminginselän madetta ja juuresmosaiikkia
 

 Jäminginselän madetta
ja juuresmosaiikkia

 
Kuva: Petri Kivinen
 
Made, 10 annosta, 150 g annos  
   
1 ½ kg madefilettä
suolaa ja valkopippuria
paistamiseen voita

Maustetahna:
50 g voita
1 tl suolaa
1 dl ruohosipulisilppua
1 dl persiljasilppua
Nypi madefileestä pois sormiin tuntuvat ruodot. Ripottele pinnalle hiukan suolaa ja valkopippuria. Sekoita maustetahnan aineet keskenään. Rullaa madefile rullaksi. Kiinnitä cocktailtikuilla.
Paista fileekiekkoja molemmin puolin voissa hetki. Laita ne uunivuokaan ja päälle maustetahna. Kypsennä 175 asteessa noin 5 minuuttia.
 
   
Juuresmosaiikki, 10 annosta, 120 g annos
   
400 g kuorittua palsternakkaa
400 g kuorittua porkkanaa
300 g kuorittua lanttua
100 g sipulia
3 rkl öljyä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 rkl siirappia
1 rkl timjamia
Kuutioi kuoritut juurekset. Kuullota juureksia öljyssä kasarissa. Hauduta kannen alla kunnes ne kypsyvät. Juurekset saavat jäädä napakoiksi. Mausta.


 
 
Poista madekiekoista cocktailtikut. Laita madekiekot tarjolle juuresmosaiikin päälle. Valuta päälle sulanutta maustetahnaa.
 
 
Alkuruoat: Kuha Hauki Ahven Siika Muikku Made Lahna Särki Toutain Täplärapu
Pääruoat: Kuha Hauki Ahven Siika Muikku Made Lahna Särki Toutain Täplärapu